KOKOESPOO RY:N TIEDOTE 3/2019

Uusi hallitus on valittu – vielä mahtuu mukaan!

KoKoEspoo ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 20.3.2019. Ruusutorpan koulussa Leppävaarassa, Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Heidi Ristolainen. Heidi on KoKoEspoon edustaja Suomen Vanhempainliiton johtokunnassa. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Karita Nurmela ja Pirjo Kajastila. Uutena jäsenenä saimme mukaan KoKon someillassakin vaikuttaneen Maikku Sarvaksen. Hallitus on siis pieni mutta pippurinen! Kokouksessa päätettiin, että mikäli innokkaita löytyy, hallitusta täydennetään uudessa jäsenkokouksessa kevään aikana. Pyydämmekin kaikkia KoKoEspoon jäsenyhdistyksiä miettimään, löytyisikö teiltä innokkaita ehdokkaita hallitukseen.

Räppäämällä kiusaamista vastaan Lohjan mallin mukaan

Saimme nauttia ennen vuosikokousta Perttu Sutisen ajatuksia herättävästä esityksestä. Tuottaja Perttu Sutinen ja räppäri Ewe (näyttelijä, artisti Erkko Väisänen) tarttuivat Lohjan koulujen vanhemmat ry:n yhteistyöideaan ja toteuttivat kiusaamisen vastaisen räpin yhdessä Lohjan Nummen yhtenäiskoulun 5B-luokan kanssa. Projektissa ammattilaisten roolina oli auttaa koululaisia ideoimaan räppiin sanoituksen ja ohjaamaan kappaleelle itse suunnittelemansa musiikkivideon. Ewe oli jo pidemmän aikaan miettinyt tapoja olla mukana kiusaamisen vastaisessa työssä ja tästä kuultuaan, vanhempainyhdistys tarttui toimeen. Yhteistyön muotoja mietittiin koulun kanssa. Lopputuloksena syntyi upea video, jossa lapset kertovat osin koskettavallakin tavalla arjen hetkistä ja yhteistyön voimasta.


Palautetta ja toiveita KoKoEspoo ry:lle 2019

Vuosikokous vahvisti toimintasuunnitelman, jonka myötä tarjoamme edelleen jäsenyhdistyksiemme henkilöille mahdollisuuden verkostoitua ja kouluttautua KoKo-iltojen merkeissä. Iltojen teemoiksi on ehdotettu esimerkiksi varainhankintaa ja vaikuttamista. KoKoEspoo kuulee mielellään yhdistysten toiveita iltojen suunnittelussa. Niitä voi esittää yhdistyksen sähköpostiin tai vastaamalla sähköiseen palautekyselyyn. Tehdään vuodesta 2019 yhdessä jäsentemme näköinen!

Kevätterveisin KoKoEspoo ry

 

 

 

KOKOESPOO RY:N TIEDOTE 2/2019

– sisältää vuosikokouskutsun

 

KOKO-ILTA RUUSUTORPAN KOULULLA

26.2. järjestettiin KoKo-ilta, jonka aiheena oli ”Mitä sosiaalinen media on tänä päivänä lasten elämässä”. Miten koulu ja vanhempi voi asiaa lähestyä ja ohjata lasta toimimaan Somessa. SOME-illan veti Maikku Sarvas, DI, tietotekniikan lehtori, sosiaalisen median opettaja, joka myös työskentelee lasten kanssa tietotekniikan parissa. Maikun esityksen löydät linkistä https://www.slideshare.net/maikkusarvas/somelapset-133396621 ja aiheeseen johdattelevan videon linkistä https://youtu.be/F40u46tosp0 . Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja isot kiitokset Maikulle !


 

 

KYSELY 

Toimintamme on tarkoitus palvella jäsenyhdistyksiämme ja suunnitella toimintaa sen mukaan. Aloitamme suunnittelemaan tulevaa toimintakautta (huhti/2019 – maalis/2020) ja suunnitelmaa varten olemme laatineet kyselyn, johon vastaamalla voit vaikuttaa KoKoEspoo ry:n toimintaan.

 

 

KOKOESPOO RY:N UUSIA JÄSENYHDISTYKSIÄ

KoKoEspoo ry:n jäsenmäärä on ylittänyt 70 jäsenyhdistyksen määrän – olemme Suomen toiseksi suurin aluevanhempainyhdistys. Uusimmat KoKoEspoo ry:n jäsenyhdistykset ovat:

Kilon Koti ja Koulu -yhdistys ry

Olarin lukion vanhempainyhdistys ry (OLVY)

Pakankylän koulun vanhempainyhdistys ry

Rinnekodin koulun vanhempainyhdistys ry  

Lämpimästi tervetuloa mukaan osallistumaan sekä kehittämään KoKoEspoon toimintaa!!

 

 

TULOSSA VUOSIKOKOUS 20.3.2019 klo 18-20 – merkitse pvm kalenteriin (tila vahvistetaan asap)

Vuosikokouksessa tarvitaan ihan kaikkia KoKoEspoon jäsenyhdistyksiä mukaan. Mukana on nimittäin sääntöuudistus, josta jokaisen jäsenyhdistyksen olisi hyvä olla mukana päättämässä. Lisäksi tarvitsemme kovasti uusia jäseniä hallitukseen. Osan nykyisten hallitusten jäsenten lapset ovat tulossa aikuisikään ja tärkeää olisi saada mukaan henkilöítä, joihin Espoon kaupungin opetukseen, oppilaisiin, kouluihin ja vanhempiin liittyvät päätökset vaikuttavat.

 

Vuosikokouksessa käsiteltävät asiat:

1. Todetaan kokouksen laillisuus.

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.

3. Esitetään yhdistyksen vuosikertomus, tilit ja tilintarkastajien lausunto edelliseltä toiminta ja tilivuodelta.

4. Vahvistetaan tilinpäätös edelliseltä tilikaudelta sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä yhdistyksen hallitukselle ja muille tilivelvollisille tai niistä toimenpiteistä, joihin yhdistyksen hallinto antaa aihetta.

5. Valitaan hallituksen puheenjohtaja.

6. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

7. Päätetään hallituksen varajäsenten määrästä ja valitaan varajäsenet

8. Valitaan yksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastaja tarkastamaan kuluvan toimintavuoden hallintoa ja tilejä.

9. Vahvistetaan jäsenmaksun suuruus.

10. Vahvistetaan talousarvio kuluvaa toimintavuotta varten.

11. Vahvistetaan toimintasuunnitelma kuluvaa toimintavuotta varten.

12. Päätetään mahdollisesta ilmoituslehdestä.

13. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat: sääntömuutos - linkki uudistettuihin sääntöihin

 

Sääntömuutoksessa esille nouseva asia on varhaiskasvatuspuolen vanhempainyhdistysten hyväksyminen KoKoEspoo ry:n jäseniksi.

 

Vuosikokousta ennen klo 17 meille tulevat esiintymään kiusaamisen vastaisen musiikkivideon tuottaneet Ewe ja Perttu sekä Lokova ry (Lohjan kaupungin aluevanhempainyhdistys, joka kustansi videon). Lisätietoa videon teosta löydät artikkelista https://tinyurl.com/Ewe-Perttu.


 

 

Tulethan mukaan vuosikokoukseen - Sinua tarvitaan espoolaisen vanhempainyhdistystoiminnan kehittämiseen!

 

Aurinkoisin talviterveisin,

KoKoEspoo ry

Karita Nurmela pj

mail@kokoespoo.fi

www.kokoespoo.fi

https://www.facebook.com/KokoEspoo

https://www.facebook.com/groups/166373860923/

https://twitter.com/KoKoEspoo


 

 

KOKOESPOO RY:N TIEDOTE 1/2019

 

 

 

KoKo-illat: Motoristi-ilta

16.1 2019 Järjestettiin KoKoEspoon teemailta, KoKo-ilta, Entressen kirjaston Sinisessä huoneessa. Illan teemana oli, kuinka voimme ennaltaehkäistä ja puuttua koulukiusaamiseen. Saimme illan vieraaksi yhden KoKoEspoon yhteisytökumppaneista, Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:n (MKKV) tiedottajan Marko Saarisen, joka kertoi meille yhdistyksen toiminnasta ja tavoitteista. MKKV keskeisin toimintamuoto ovat kouluvierailut, joille lähdetään näyttävästi useiden kymmenten vapaaehtoisten moottoripyöräilijöiden voimin. Marko kertoi MKKV:n toiminnan käynnistyneen vuonna 2013, jolloin koulukäyntien määrä oli kahdeksan. MKKV toimii ympäri Suomen. Vuosina 2016-2019 yhdistys toteuttaa Lapland tourin, jolloin kouluvierailuilla käydään pohjoisinta Lappia myöden. Vierailuja eri kouluihin tehdään henkilöresurssien salliessa vuodessa noin 50, jotka ajoittuvat keväälle toukokuun alusta kesälomaa ja syksyllä syyskuun loppuun. Harmillisesti koululaiset lähtevät lomailemaan, kun paras moottoripyöräily aika alkaa ;-), mutta kyllä loma on ansaittu. Kouluvierailujen ideana on kuljettaa lapset tarinan avulla ajattelemaan toisten huomioon ottamista niin, että koulussa olisi kaikilla turvallista olla omana itsenään. Tarinat ala- ja yläasteikäisille ovat hieman erilaisia. Kaikissa tapahtumissa ovat mukana yhdistyksen Ari Santaharju sekä tiedottaja Marko Saarinen. Ennen tapahtumaa ollaan yhteydessä kouluun yhteyshenkilöön ja käydään läpi tarkasti tapahtuman kulku. Myös kokoontumispaikalle tulleet motoristit ohjeistetaan hyvin. Tilaavalle taholle tilauudesta veloitetaan järjestön edustajien matkakulut sekä esitykseen liittyvän taikurin palkkio. Mukana on paljon hyväntekeväisyyttä, sillä tapahtumiin mukaan tulevat motoristit ovat liikkeellä täysin vapaaehtoisvoimin. KoKo-iltaan mukaan kutsutut Niipperin koulun opettajat kuvailivat motoristien oppilaille yllätyksenä tullutta saapumista koskettavaksi hetkeksi. Sympaattisten motoristien vierailusta puhuttiin pitkään. Opettajille vierailu tarjosi hyvän tilaisuuden avata keskustelu kiusaamisteeman ympärille vielä monta kertaa tilaisuuden jälkeen. Joskus viesti on helpompi uskoa, kun sen sano joku muu kuin opettaja tai vanhempi – joskus siihen tarvitaan vakuuttava motoristi. Seuraa KoKoEspoon viestintää ja tule mukaan vanhempaintoimijoiden ja opettajien yhteisiin verkosto- ja koulutusiltoihin! Jaetut ideat ovat parhaita ideoita.

 

 

Heti talviloman jälkeen: KoKo-ilta ti 26.2. klo 18-20 Ruusutorpan koululla
Aihe: Mitä Sosiaalinen media on tänä päivänä lasten elämässä
Tervetuloa kaikki Espoon vanhempainyhdistykset sekä koulut kuuntelemaan ja keskustelemaan mitä Sosiaalinen media on tänä päivänä lasten elämässä. Miten koulu ja vanhempi voi asiaa lähestyä ja ohjata lasta toimimaan Somessa. SOME-illan vetää Maikku Sarvas, DI, tietotekniikan lehtori, sosiaalisen median opettaja, joka myös työskentelee lasten kanssa tietotekniikan parissa. Katso lisää kutsusta https://tinyurl.com/KoKoKutsu ja/tai ilmoittaudu https://tinyurl.com/KoKoIlmo - paikkoja on rajatusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

TULOSSA VUOSIKOKOUS 20.3.2019 – merkitse pvm kalenteriin
Vuosikokouksessa tarvitaan kaikkia KoKoEspoon jäsenyhdistyksiä mukaan. Mukana on nimittäin sääntöuudistus, josta jokaisen jäsenyhdistyksen olisi hyvä olla mukana päättämässä. Lisäksi tarvitsemme kovasti uusia jäseniä hallitukseen. Osan nykyisten hallitusten jäsenten lapset ovat tulossa aikuisikään ja tärkeää olisi saada mukaan henkilöítä, joihin Espoon kaupungin opetukseen, oppilaisiin, kouluihin ja vanhempiin liittyvät päätökset vaikuttavat.

 


 

 

KOKOESPOO RY:N TIEDOTE 5/2018

 

10-VUOTISJUHLASEMINAARI KLOBBENILLA

Klobbenilla 6.11. järjestettyyn tilaisuuteen osallistui yli 30 Espoon koulusta vanhempainyhdistyksiä, sekä rehtoreita, opettajia, erityisopettajia, kouluavustajia, koulukuraattoreja, ja myös Suomen Vanhempainliiton, Aseman Lapset ry:n, Vanvaryn ja Espoon sivistystoimen lukiolinjan ja perusopetuslinjan edustajia! Lämmin kiitos kaikille osallistuneille.

Illan kulusta lisätietoa saa linkistä

Benin tavoittaa hänen sivujen kautta http://www.benfurman.com

  

 

 

  


 

SUOMEN VANHEMPAINLIITON JOHTOKUNNAN JÄSENTEN VAALI – ESPOOLAINEN EDUSTUS JOHTOKUNTAAN

KoKoEspoo ry:n ehdokas Heidi Ristolainen valittiin Suomen Vanhempainliiton Johtokuntaan liittokokouksessa 17.11. Heidi on toiminut mm. Lintulaakson koulun vanhempainyhdistyksessä puheenjohtajana ja toimii tällä hetkellä KoKoEspoo ry:n hallituksen sihteerinä. Onneksi olkoon Heidi!! 

PALAUTEKYSELY

Toimintamme on tarkoitus palvella jäsenyhdistyksiämme ja suunnitella toimintaa sen mukaan. Aloitamme suunnittelemaan tulevaa toimintakautta (huhti/2019 – maalis/2020) ensi vuoden alussa ja suunnitelmaa varten olemme laatineet kyselyn, johon vastaamalla voitte vaikuttaa suunnitelman sisältöön.


 

 

KOKOESPOO RY:N UUSIA JÄSENYHDISTYKSIÄ

Tänä syksynä KoKoEspoo ry:hyn on liittynyt kolme uutta jäsenyhdistystä:

Kilon Varhaiskasvatusvanhemmat ry,

Lintumetsän koulun vanhemmat ry ja

Toppelundin koulun ry

Lämpimästi tervetuloa mukaan osallistumaan sekä kehittämään KoKoEspoon toimintaa!!

 

SISÄILMA-ASIAA

KoKoEspoo ry on huolissaan sisäilma-asioista espoolaisissa päiväkodeissa, kouluissa ja lukioissa. Olemme miettineet mikä rooli meillä tulisi olla ja olemme perehtyneet Vantaan ja Helsingin kuntatasoisten vanhempainyhdistysten toimintaan ja niiden lähtökohtiin. Olemme myös tutustuneet Espoon kaupungin tila- ja asuntojaoston Ajankohtaisiin sisäilma-asioista kertoviin julkaisuihin. Nyt olisi aika kysyä jäsenyhdistysten näkemystä siitä, tarvitaanko KoKoEspoo ry:ssä sisäilmatoimikunta kuten Vanvaryssa ja Helvaryssa . Tätä varten olemme pyytämässä asiaan perehtyneitä tai perehtymiseen kiinnostuneita lähettämään viestiä info@kokoespoo.fi. Sisäilma-asioista tiedotetaan tällä hetkellä KoKoEspoo ry:n nettisivuilla http://www.kokoespoo.fi/sisailma .

 

TULOSSA KOKO-ILTA 16.1.2018 – merkitse pvm kalenteriin

KoKo-ilta on jatkoa syksyllä järjestetylle 10-vuotisjuhlaseminaarille, jossa KoKoEspoo järjestää yhteisiä tapaamisia tärkeän asian pohtimiseksi ja kehittämiseksi omassa koulussa ja vanhempainyhdistyksessä – Onnellisen koulun ja kodin merkitystä esiintuoden.

 

 

 


 

KOKOESPOO RY:N TIEDOTE 4/2018

 

Vanhempainyhdistysten ääniä tarvitaan - espoolainen ehdokas Vanhempainliiton johtokuntaan

 

Suomen Vanhempainliiton liittokokous https://vanhempainliitto.fi/tapahtumat/liittokokous/ lähestyy. Kokouksessa la 17.11.2018 klo 11-19 Allianssi-talolla (Asemapäälliköntie 1, Pasilassa) valitaan Suomen Vanhempainliiton johtokuntaan uudet jäsenet erovuoroisten tilalle. Jokainen liittoon kuuluva vanhempainyhdistys on jo saanut kutsun liittokokoukseen.

KoKoEspoo ry:n ja Espoon ainoa vanhempainyhdistysten ehdokas jäseneksi on lintuvaaralainen Heidi Ristolainen. Koska johtokuntaan ei jää yhtään espoolaista varsinaista jäsentä, kaikkien espoolaisten vanhempainyhdistysten kannattaa antaa ääni tulevassa Liittokokouksen vaalissa Heidille. Heidi toimii KoKoEspoo ry:n hallituksessa sihteerinä ja Lintulaakson koulun johtokunnassa varapuheenjohtajana. Lue lisää Heidistä vaalisivulta http://www.kokoespoo.fi/heidi

Kukin vanhempainyhdistys valitsee kokoukseen edustajan, joka saa yhdistyksen allekirjoitetun valtakirjan (https://tinyurl.com/valtakirja2018 ) luvalla äänestää liittokokouksessa. Jos ette ehdi kokoukseen, voitte toimittaa allekirjoitetun valtakirjan KoKon hallitukselle postitse tai skannattuna.

Jokaisen ääni on tärkeä. Annathan äänesi turvalliselle ja koko perheen yhteiselle koulupolulle tulemalla Liittokokoukseen tai toimittamalla meille valtakirjan 17.11. mennessä!


 

 

 

 

KOKOESPOO RY:N TIEDOTE 3/2018

 

KOKOESPOO 10 VUOTTA – ONNEKSI OLKOON!
KoKoEspoon syksy on ollut kiireinen monestakin syystä. Olemme täyttäneet tänä vuonna 10 vuotta ja suunnitelleet siihen liittyen 10-vuotisjuhlaseminaaria. Juhlaseminaari pidetään 6.11. Soukassa Klobbenilla. Jos jostain syystä vanhempainyhdistyksenne ei ole saanut kutsua seminaariin, pyydämme ystävällisesti päivittämään yhdistyksenne yhteystiedot sähköpostitse info@kokoespoo.fi. Toivomme näkevämme mahdollisimman monta jäsenyhdistystämme seminaarissa. Tilaisuudessa on pientä tarjoilua juhlapuhujan, Ben Furmanin kertoessa ainutlaatuisesta, paljon kysytystä Kannustusryhmämenetelmästä sekä Taitava-luokka -projektista koulukiusaamisen ehkäisemiseksi ja lopettamiseksi.

 

VANHEMPAINLIITON ALUEYHDISTYSPÄIVÄT
KoKoEspoo osallistui Suomen Vanhempainliiton järjestämille Alueyhdistyspäiville elokuussa. Tilaisuudessa oli mukana aluevanhempainyhdistyksiä ympäri Suomea. Siellä jaettiin ajatuksia liittyen alueyhdistystoiminnan suunnitteluun ja organisointiin. Esityksistä löytyivät ajankohtaiset teemat mm.:
Melody Karvonen, Vanhempainliitto: Monikulttuurisuus kodin ja kasvatusyhteisön yhteistyössä
Vanvaryn puheenjohtajan Annele Rantavuori: Kuntayhteistyö käytännön tasolla
Heidi Ristolainen, OK-Sivis: Verkostoituminen
Valtteri Tervala: Kuntayhdistysten tulevaisuudenkuva -työpaja, josta diakuva:


HUOLTAJAT JA ARVIOINTI ALAKOULUILLA
KoKoEspoon hallitusta pyydettiin kommentoimaan Espoon kaupungin Espoon alakoulujen arviointia varten laatimia huoltajien materiaaleja. Hallituksen edustajat tapaavat opetussuunnittelija Tiina Lindforsin suomenkielisestä opetustoimesta 24.9. KoKoEspoo pitää tärkeänä, että huoltajien rooli arvioinnissa selkeytetään ja että huoltajien Olisi opetussuunnitelman mukaista yhä enenevässä määrin käydä arviointia yhdessä huoltajan kanssa samalla muistaen että arviointia varten tulisi löytää ketteriä työvälineitä. Ohessa ote opetussuunnitelmaan sisällytetystä arvioinnin määrittelystä: "Yhteistyö kotien kanssa on osa hyvää arviointikulttuuria. Huoltajien kanssa keskustellaan koulutyön tavoitteista ja koulun arviointikäytänteistä. Oppilaan opintojen edistymisestä sekä oppilaan työskentelystä ja käyttäytymisestä annetaan riittävän usein tietoa oppilaalle itselleen ja huoltajalle. Oppilaalla ja huoltajalla on oikeus saada tietoa arviointiperusteista ja niiden soveltamisesta oppilaan arviointiin. Opettajan, oppilaan ja huoltajan yhteiset keskustelut edistävät keskinäistä luottamusta ja välittävät tietoa oppilaan tilanteesta. Tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien kanssa tehtävä yhteistyö on erityisen tärkeää."

 

SUOMEN VANHEMPAINLIITON JOHTOKUNNAN JÄSENTEN VAALI – ESPOOLAINEN EDUSTUS JOHTOKUNTAAN
KoKoEspoo ry:llä on ehdottanut Suomen Vanhempainliiton Johtokunnan jäseneksi Heidi Ristolaista, joka on toiminut mm. Lintulaakson koulun vanhempainyhdistyksessä puheenjohtajana ja toimii tällä hetkellä KoKoEspoo ry:n hallituksen sihteerinä. Mikäli yhdistyksenne ei ole vielä päättänyt ketä äänestää johtokunnan jäseneksi eikä yhdistyksenne ole asettanut omaa ehdokasta, pyydämme teitä kannattamaan Heidi Ristolaista. Espoon vanhempainyhdistyksille on tärkeää, että espoolainen vanhempainyhdistysten edustaja tulee valituksi.

 

KOKOESPOO MUKANA LAPE-TOIMINNASSA
LAPE-toiminnassa KoKoEspoo ry:llä on ollut koko sen toiminnan ajan mukana oma edustus. Tänä syksynä hallituksesta Virpi Hänninen on edustanut KoKoEspoota LAPEn tilaisuuksissa. Lisäksi tänä syksynä LAPEssa on kehitetty Vanhempaintiimitoiminnan käynnistäminen kouluissa –esitys. Tämä on erityisen tärkeää koulunsa aloittavien tai vaihtavien lasten huoltajille (ekaluokka, 3. luokka, ala-asteelta yläasteelle siirtyminen). Jos olet kiinnostunut materiaalista, ole yhteydessä LAPEN Kati Wilska-Seemeriin, kati.wilska-seemer (ät) espoo.fi tai mail@kokoespoo.fi.


 

Syysterveisin,
KoKoEspoo ry
mail@kokoespoo.fi
www.kokoespoo.fi
https://www.facebook.com/KokoEspoo
https://www.facebook.com/groups/166373860923/

 

 

KOKOESPOO RY TIEDOTE 2/2018

 

 

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 22.3.2018.

Kokouksen aluksi Suomen vanhempainliiton edustaja Valtteri Tervala, järjestötoiminnan asiantuntija, kertoi minkälaista tukea liitto voi antaa yhdistyksille. Tukea saa mm. yhdistyksen perustamiseen, hallintoon, talouteen liittyvissä asioissa. Tukea annetaan niin päiväkotien kuin koulujen vanhempainyhdistyksille.

 

KokoEspoo ry:lle valittiin myös uusi hallitus:

Puheenjohtaja Karita Nurmela

Varapuheenjohtaja Virpi Hänninen

Sihteeri Heidi Ristolainen

Rahastonhoitaja Elina Ljungberg

Pirjo Kajastila

Nina Rudanko

Annette Elfving

Kaisa Pikkarainen

 

 

 

KOKOESPOO RY TIEDOTE 1/2018

 

 

KoKoEspoon vuosikokous pidetään torstaina 22.3.2018 klo 18:00 Espoon keskuksen kirjastossa, Entresse-neuvotteluhuoneessa (os. Siltakatu 11). Paikalle toivotaan
edustusta jokaisesta espoolaisesta vanhempainyhdistyksestä!

 

•  KoKoEspoon hallitukseen tarvitaan tänäkin vuonna uusia jäseniä vaikuttamaan kodin

ja koulun yhteistyöhön liit-tyvissä asioissa Espoon kaupungin tasolla. Viime vuonna

osallistuimme mm. Pääkaupunkiseudun LAPE varhaiskasvatus, koulu,
oppilaitos – ryhmän toimintaan. Tällä hetkellä kouluverkostot ja koulujen

sisäilma-asiat kiinnostavat vanhempia ja vanhempainyhdistyksiä.

•  KoKoEspoon asema on nyt tunnustettu sekä virkamiesten että päättäjien taholta.

KoKoEspoo käy säännöllisesti tapaamassa Espoon kaupungin sivistys- ja
koulutoimen johtoa.

 

Tarvitsemme hallitukseen vahvistusta ylläpitämään ja rakentamaan yhteistyötä
Espoon kaupungin kanssa mm.

 

•  sisäilma-asioissa

•  kouluverkostoasioissa

•  uuden ops:n kokemuksien kartoitus vanhempien näkökulmasta

•  lukioasiat: lukiopaikkojen määrä

•  päiväkotien vanhempainyhdistykset

•  aluetoiminnan mahdollisuuksien luominen

 

•  KoKoEspoo on tehnyt yhteistyötä myös muiden alueyhdistysten (Helvary ja Vanvary)

kanssa esim. kannatta-malla maksutonta koululiikenteen kokeilua

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

•  Suomen Vanhempainliiton toiminnassa olemme vahvasti mukana:

Suomen vanhempainliiton liittokokouksessa 25.11.2017 valittiin uusi johtokunta.

KoKoEspoo Ryn hallituksen jäsen Karita Nurmela valittiin varajäseneksi kaudelle 2018 –

2019. KoKoEspoo ry:llä on nyt vahva edustus Suomen Vanhempainliiton johtokunnassa,

sillä kolme KoKoEspoo ry:n hallituksen jäsentä Sari Kauppinen-Hankaa, Nina Rudanko ja

Karita Nurmela ovat vaikuttamassa tällä kaudella.

Tavoitteenamme on olla merkittävä vaikutuskanava. Siihen tarvitaan jokaisen

espoolaisen vanhempainyhdistyksen panostusta.

 

Nähdään vuosikokouksessa 22.3. klo 18 – tervetuloa mukaan!

 

KoKoEspoo ry:n hallitus:

 

Puheenjohtaja Sari Kauppinen-Hankaa

Varapuheenjohtaja Riikka Mäki-Ontto

Sihteeri Marianne Nikander

Rahastonhoitaja Karita Nurmela

Viestintävastaava Anna-Kaisa Valakari

Elina Ljungberg

Nina Rudanko

Virpi Hänninen

Annette Elfving

Kaisa Pikkarainen

 

 

 

 

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2016

 

KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK-TOIMINTA

 

KAIKKI IHAN KAIKKI -toiminnassa on ollut työntäyteinen loppusyksy ja talvi, kun olemme laatineet materiaalia, jolla KIK - kaikki ihan kaikki - toiminnan voi aloittaa koulussa. Saimme innoitusta ja tukea työhön mm. psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin ja opetusneuvos
Martti Hellströmin viisaista ajatuksista. Kiitos kaikille työhön osallistuneille!

 

Materiaalit ovat KIK verkkosivulla http://www.kokoespoo.fi/kaikki-ihan-kaikki.html

 

Materiaalipakettiin, jonka avulla kuka tahansa voi käynnistää KIK -toiminnan omassa koulussaan, sisältyy mm. Käsikirja Kaikki ihan kaikki -vanhempainiltojen vetäjälle sekä diasarjat ”Ensimmäinen KIK-vanhempainilta” ja ”Toinen KIK-vanhempainilta”.

 

Lisäksi olemme avanneet KoKoEspoolle Youtube -kanavan, jossa on julkaistu Ben Furmanin videoklipit vanhempainilloissa käytettäviksi: https://www.youtube.com/channel/UC3E_l9ZpttTNF1mVXOdYgAg

 

Materiaalipaketti sisältää lisäksi ”Lasten videot” jotka esittävät kiusaamistilanteita ja niiden ratkaisuja lasten maailmasta. Videoklipit tilataan osoitteesta Info@kokoespoo.fi

 

VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA

 

Kouluverkkopäätös on yksi merkittävimmistä lasten ja perheiden arkeen vaikuttavista kuntapäätöksistä ja vanhempia ja oppilaita on kuultava sitä tehtäessä, linjaa Vanhempainliitto tiedotteessaan.

 

Tutustu Vanhempainliiton toimintaan ja tiedotteisiin: http://www.vanhempainliitto.fi

 

SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS

 

KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on vuosikokous 9.3. 2016 klo 18.30 Viherkallion koulussa, Kievarinraitti 1–3. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaamme osallistumalla. Soita sisäänpääsy kun olet alaovella

0500 445277 (Leena) 050 5755961 (Susanna)

 

KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ

Sähköposti info@kokoespoo.fi Twitter@kokoespoo

Kotisivut www.kokoespoo.fi

KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi

 

Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään!  https://www.facebook.com/groups/166373860923/

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

KOKOESPOO RY JÄSENTIEDOTE MARRASKUU 2015

 

KAIKKI IHAN KAIKKI ELI KIK-TOIMINTA

KIK toiminnassa tapahtui paljon alkusyksyn aikana ja haluamme kiittää
kaikkia toimintaan osallistuneita!

 

Ben Furman kävi puhumassa elokuun viimeisenä lauantaina 29.8 aiheesta Onnellisen koulun salaisuus ja opetti meille vanhemmille vuorovaikutustaitoja. Tilaisuus oli yleisömenestys ja moni koki saamamme palautteen mukaan oivalluksia luennon ansiosta.

Syyskuun viimeisenä päivänä keskiviikkona 30.9 lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoi meille, miten kiusaamiseen voi vaikuttaa. Samassa vanhempaintapaamisessa saimme nauttia tällä erää viimeisen kerran improvisaatioteatteri Stella Polariksen osallistavasta ja herättävästä koulutuksesta.

 

Kiitokset Ben Furmanille, Tuomas Kurttilalle ja Stella Polarikselle
kaikesta viisaudesta, jota jaoitte!

 

Erityiskiitokset Aarnivalkean koulun oppilaille ja opettajalleen Saija Hietalalle upeista kiusaamisen vastaisista videoista!

 

Onnistuneet vanhempaintapaamiset toivat meille uusia aktiiveja, joiden kanssa työstimme vanhempainyhdistyksille tarkoitettua KIK-työkalupakettia kahdessa työpajassa 9. ja 23. syyskuuta. Tervetuloa lämpimästi uusille aktiiveille ja kiitokset osaamisestanne ja työpanoksestanne, joka on toiminnallemme niin tärkeää!

 

Ensi vuonna tulemme jalkauttamaan KIK-toimintaa espoolaisissa vanhempainyhdistyksissä. Lisätietoa ensi vuoden alkupuolella!

 

KoKoEspoo ry oli vahvasti mukana ottamassa kantaa espoolaisiin koulusäästöihin.
Tutustu kannanottoomme: http://www.kokoespoo.fi/ajankohtaista.html

 

Tutustu Vanhempainliiton toimintaan ja tiedotteisiin: http://www.vanhempainliitto.fi

 

 

SEURAAVA HALLITUKSEN KOKOUS

 

KoKoEspoo ry:n hallituksen seuraava kokous on 13.01.2016 klo 18–20 Viherkallion koulussa, Kievarinraitti 1–3. Kokouksemme ovat avoimia ja olet lämpimästi

tervetullut tutustumaan toimintaamme osallistumalla.

Soita sisäänpääsy kun olet alaovella

0500 445277 (Leena) 050 5755961 (Susanna)

 

KOKOESPOO RY:N TAVOITAT TÄÄLTÄ

Sähköposti info@kokoespoo.fi    Twitter @kokoespoo

Kotisivut www.kokoespoo.fi          KIK Kaikki ihan kaikki toiminta www.ihankaikki.fi

 

Tervetuloa keskustelemaan koulusta ja kasvatuksesta Facebook -ryhmään

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

VUOSIKOKOUS 2015

 

Suunnitelmat tulevalle toimintakaudelle Kaikki ihan Kaikki -projektin parissa ovat myötätuulessa ja täynnä innostavia tapahtumia.

 

Vuosikokouksen alussa vieraili Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, joka kertoi meille Vanhempainliiton valtakunnallisesta työstä. Keskustelu oli kovin mielenkiintoinen.

Lisää vanhemmuudesta ja kasvatuskumppanuudesta mm. www.vanhempainliitto.fi/showroom ja perheestä ja työstä mm. www.vaestoliitto.fi/perhe-ja-tyo/

 

Mielenkiintoinen aihe, kun ajattelee uutta OPS:ia, jossa vanhempia koitetaan osallistaa lapsen koulunkäyntiin aikaisempaa enemmän.

 

Vuosikokouksessa valittiin KoKoEspoolle uusi hallitus.

Varsinaiset jäsenet:

Susanna Lehti, puheenjohtaja

Ari Backman

Annette Elfving

Soile Hänninen

Virpi Hänninen

Leena Kiuru

Marianne Nikander

Tuula Purhonen

 

Varajäsenet:

Annika Ojaniemi

Hanna Rajala

 

SEURAAVA KOKOESPOON KOKOUS

Seuraava hallituksen kaikille avoin kokous on Viherkallion mediateekissa 15.4 klo.18. Tervetuloa!

 

KAIKKI IHAN KAIKKI  -ALUEELLISET VANHEMPAINILLAT

Kaikki ihan kaikki -alueellisten vanhempaintapaamisten päivämäärät vuodelle 2015 on  vahvistettu – varaa kalenterista itsellesi sopiva aika nyt!

 

Porukasta ulkopuolelle jääminen ja kiusaaminen tuntuvat aina pahalta. Kaikki ihan kaikki-toiminnan tavoite on syrjivien asenteiden tunnistaminen ja muuttaminen. Järjestämme vuoden 2015 aikana viisi vanhempaintapaamista, joissa asiantuntijat antavat viisaita neuvoja, pääset osaksi innostavaa koulutusta ja tapaat muita samanmielisiä vanhempia, joiden kanssa ideoida ja keskustella.

 

Toukokuussa on kolme tapaamista, joissa puhujina mm. kansanedustaja Jani Toivonen, opetusneuvos Martti Hellström ja kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila.

Muksuopin kehittäjä, psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Ben Furman tarjoaa ratkaisukeskeisiä neuvoja elokuussa, ja syyskuun tapaamisessa puhujana on lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttila. Osallistavasta koulutuksesta vastaa Stella Polaris.

Kahvitarjoilu!

 

Valitse itsellesi sopiva aika allaolevista päivämääristä:

ma 4.5 klo 18-20 Olarin koulu

ti 5.5 klo 18-20 Ruusutorpan koulu

ke 6.5 klo 18-20 Saunalahden koulu

la 29.8 klo 11-13 Vanttilan koulu

ke 30.9 klo 18-20 Etelä-Tapiolan lukio

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

JÄSENTIEDOTE HELMIKUU 2015

 

 

KUTSU KOKOESPOO RY:N VUOSIKOKOUKSEEN

 

Aika Ke 11.3.2015 klo 19

Paikka Viherkallion koulun Mediateekki, osoitteessa Kievarinraitti 1-3

Meitä kaikkia huolestuttaa koulukiusaaminen. Lähde mukaan Kaikki ihan kaikki - suvaitsevaisuustoimintaan ehkäisemään kiusaamista. Nyt on paikka auki sinulle, joka haluat tehdä ja toimia! Yhdessä onnistumme, tule tutustumaan, keskustelemaan ja ideoimaan!

 

Vuosikokouskutsu KLIKKAA  TÄSTÄ

 

Keväällä kiusaamisen vastainen työ jatkuu alueellisissa Kaikki ihan kaikki -vanhempainilloissa, joissa jatkamme ideointia ja keskustelua teemasta ja Stella Polaris -improvisaatioteatteri vetää innostavaa ohjelmaa. Varaa itsellesi sopiva ajankohta jo nyt kalenterista!

 

Kevään 2015 alueelliset Kaikki ihan kaikki -vanhempainillat:

 

ma 4.5. klo 18 - 20 Olarin koulu, Olarinniityntie 4

ti 5.5. klo 18 - 20 Ruusutorpan koulu, Leppävaarankatu 24

ke 6.5. klo 18 - 20 Saunalahden koulu, Brinkinmäentie 1

 

VIELÄ EHTIII OSALLISTUA TÄHTIKOULU 2015 – KILPAILUUN!

 

Tervetuloa osallistumaan TÄHTIKOULU 2015 -kilpailuun, jossa haetaan pääkaupunkiseudun parasta kodin ja koulun yhteistyötä. Voittajalle on luvassa 1.500 euroa käytettäväksi koulun yhteisölliseen toimintaan.

 

Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015. KLIKKAA TÄSTÄ

 

Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa. KLIKKAA TÄSTÄ .

 

VANHEMPAINYHDISTYS, HAE PILKKOSET-STIPENDIÄ!

 

Pilkkoset-stipendi voidaan myöntää vanhempainyhdistykselle koko koulu- tai päiväkotiyhteisöä palvelevan hankkeen toteuttamiseen. Hankevalinnassa painotetaan kodin ja koulun/päiväkodin välisen yhteistyön edistämistä.

Ensimmäinen hakukierros alkaa 9.2.2015 ja päättyy 15.4.2015.

 

Hakulomake ja tarkemmat ohjeet: KLIKKAA TÄSTÄ

 

 

ESPOON OPETUSTOIMEN UUTISIA:

 

Luontoretkiä lapsiryhmille toukokuussa - varaukset alkavat 10.3.2015

Opas johdattaa lapsiryhmiä luontoretkelle Villa Elfvikin lähiluontoon arkipäivisin toukokuun ajan. Maksuttomat retket on suunniteltu 5-10 -vuotiaille lapsille. Ne sopivat päivähoito-, esikoulu- ja iltapäiväkerhoryhmille sekä peruskoulun 1.-4. -luokille.

 

Lisätietoja. KLIKKAA TÄSTÄ

 

 

KOKOESPOON HALLITUKSEN KOKOUKSET KEVÄT 2015 - TERVETULOA MUKAAN!

 

KoKoEspoon hallituksen kokoukset ovat avoimia, tervetuloa mukaan, jos haluat tutustua meihin ja toimintaan. Kokousajat keväälle ovat:

 

ke 15.4.2015

ke 6.5.2015

 

Kokouspaikkana on pääsääntöisesti Viherkallion koulu, osoitteessa Kievarinraitti 1 - 3. Jos tulet vierailulle hallituksen kokoukseen, soita varapuheenjohtaja Leena Kiurulle (puh 0500-445277), joka järjestää oven avauksen.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

JÄSENTIEDOTE TAMMIKUU 2015

 

TÄHTIKOULU 2015 - KILPAILUN HAKEMUKSET JÄTETTÄVÄ VIIMEISTÄÄN 28.2.2015  Onko kodin ja koulun yhteistyökoulussasi hauskaa ja toimivaa - haluaisitko auttaa levittämään hyviä käytäntöjä myös muille? Tervetuloa osallistumaan TÄHTIKOULU 2015 -kilpailuun, jossa haetaan pääkaupunkiseudun parasta kodin ja koulun yhteistyötä. Voittajalle on luvassa 1.500 euroa käytettäväksi koulun yhteisölliseen toimintaan. Kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen kouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla.  Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015 osoitteessa   https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1262146&chk=JAV4DKXE  Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa: http://www.kokoespoo.fi/t%c3%a4htikoulu-2015.html  KOKOESPOON VUOSIKOKOUS JA HALLITUKSEN KOKOUKSET - TERVETULOA MUKAAN!  KoKoEspoon hallituksen kokoukset ovat avoimia, tervetuloa mukaan, jos haluat tutustua meihin ja toimintaan. Kokousajat keväälle ovat: ke 11.2.2015 klo 18Ke 19 11.3.2015 (vuosikokous) ke 15.4.2015ke 6.5.2015  Kokouspaikkana on pääsääntöisesti Viherkallion koulu, osoitteessa Kievarinraitti 1 - 3. Jos tulet vierailulle hallituksen kokoukseen, soita varapuheenjohtaja Leena Kiurulle (puh 0500-445277), joka järjestää oven avauksen.  TUTUSTU LUMA-PORTAALIIN  Luma-portaali on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetuksen kansallinen verkkoportaali. Sen kautta saa ajankohtaista tietoa mm. lasten ja nuorten klubeista, leireistä ym.  Lue lisää: http://www.luma.fi/   ESPOON OPETUSTOIMEN UUTISIA   Espoon perusopetuksessa ajankohtaista mm. ensimmäiselle luokalle ja yläkouluun ilmoittautuminen sekä painotettuun opetukseen hakeminen. Peruskoulun päättävien oppilaiden huoltajien tiedotustilaisuus järjestetään 13.1.2015 klo 17.30.   Lue lisää:http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Perusopetus  VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA  Elokuussa 2015 kaikki suomen lapset aloittavat esikoulun, sillä esiopetus muuttui velvoittavaksi. Lapsen on ennen oppivelvollisuuden alkamista osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lue lisää tästä ja muusta: http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/lue/Kaikkien-lasten-opinpolku-alkaa-nyt-eskarista/154b75f92e9fe5/54b7a07d40288       

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

JÄSENTIEDOJOULUKUU 2014

 

 

 

VANHEMPAINLIITON LIITTOKOKOUS VALITSI VUODEN 2015 LUOTTAMUSHENKILÖT

 

Suomen Vanhempainliiton liittokokous (22.11.2014) valitsi Liiton johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2015 myyntipäällikkö Mika Jokisen Vantaalta, joka oli KoKoEspoon ja VANVARY ry:n yhteinen ehdokas. Jokinen on Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys VANVARY:n puheenjohtaja, ja toiminut Vanhempainliiton johtokunnassa aktiivisena jäsenenä vuodesta 2013. Jokisella on laaja kokemus johtoryhmätyöskentelystä, luottamustehtävistä ja verkostojohtamisesta

 

 

KoKoEspoota edustavat vanhempainliiton johtokunnassa Susanna Lehti (jäsen) ja Silva Hatakka (varajäsen

 

 

Kiitos valtakirjan toimittaneille jäsenyhdistyksille luottamuksesta

 

 

Lue lisää:

www.vanhempainliitto.fi/ajankohtaista/578/vanhempainliiton_liittokokous_valitsi_vuoden_2015_luottamushenkilot

 

KAIKKI IHAN KAIKKI -TOIMINTA ETENEE

 

KAIKKI IHAN KAIKKI- toiminnassa on käynnistynyt ohjaavien opettajien koulutus. Ohjaavat opettajat koulutetaan huomaamaan ja tarttumaan syrjiviin asenteisiin ja käytäntöihin kouluissa. Ohjaavat opettajat puolestaan kouluttavat jokaiseen espoolaiseen kouluun oppilaskummeja, joita tulee yHteensä yli 400. Oppilaskummit tarttuvat kouluissa kiusaamisen ehkäisyyn uusin keinoin. Tavoitteena on, ettei kukaan jää yksin

 

 

Espoon opetustoimi toteuttaa koulutuksen yhdessä SPR:n kanssa.

Vanhemmille järjestetään viisi alueellista vanhempainiltaa kevään 2015 aikana. Tiedotamme tästä lisää alkuvuodesta

 

 

Lue lisää: www.kokoespoo.fi/suvaitsevaisuus-kummitoiminta.html

 

KÄTEVÄ TAPA KIITTÄÄ OPETTAJAA JOULUNA

 

 

Suomen Vanhempainliitos ja Positiivarit Oy:n yhteisellä sivulla on kätevää välittää kiitokset opettajalle. Sivulla jaetaan myös lahjavinkkejä

 

 

www.opellekiitos.fi/#opettajat-1

 

KOULUTUSTA YHDISTYSTOIMIJOILL

 

 

Tarvitaanko yhdistyksessänne uutta osaamista

 

 

OK-Opintokeskus järjestää monipuolisesti koulutuksia yhdistysaktiiveille. Esimerkiksi ”Kirstunvartija  - valmiuksia yhdistyksen rahastonhoitoon” - ja ”Yhdistys sosiaalisessa mediassa” -koulutukset ovat maksuttomia

 

 

Lue lisää: http://www.emaileri.fi/g/l/120375/20568806/446532/1964/554/0

 

UUSIA JÄSENYHDISTYKSI

 

 

KoKoEspoon jäsenhankintakampanja on sujunut hyvin. Toivotamme uudet jäsenyhdistykset tervetulleiksi mukaan toimintaan

 

 

Aarnivalkean tuki ry

Iivisniemen Koti ja Koulu yhdistys ry

Kantokasken koulun vanhempainyhdistys ry

Nöykkiönlaakson koulun vanhempainyhdistys ry

Pohjois-Tapiolan koulun ja lukion koti ja kouluyhdistys ry

Päivänkehrän koulun vanhempainyhdistys ry

Ruusutorpan koulun vanhempainyhdistys ry

Tapiolan yhteiskoulun tuki ry

 

JÄSENYHDISTYS,  ILMOITA TILAISUUDESTA KOKOESPOO FACEBOOK-RYHMÄSSÄ JA KOTISIVUILL

 

 

Näin joulun aikaa moni yhdistys järjestää myyjäisiä ja muita kaikille avoimia tapahtumia. Tervetuloa ilmoittamaan näistä KoKoEspoon facebook-ryhmään

https://www.facebook.com/groups/166373860923/

 

Yhdistys voi myös jättää ilmoituksen KoKoEspoon ”Jäsenyhdistyksissä tapahtuu” -sivulle. Lähetä ilmoitus yhteystietolomakkeella http:// www.kokoespoo.fi/yhteystiedot.html

 

MUISTA PÄIVITTÄÄ MUUTTUNEET YHTEYSTIEDOT KOKOESPOOLLE

 

Kun yhdistyksessä tapahtuu yhteyshenkilömuutoksia niin muistattehan ilmoittaa uudet yhteystiedot KoKoEspoo ry:lle. Näin tiedotteiden ja hyödyllisen viestinnän saamiseen ei tule katkoksia.

 

Yhteystiedot voi ilmoittaa kätevästi sähköisellä lomakkeella, joka löytyy linkistä

http://www.kokoespoo.fi/yhteystiedot.html

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

JÄSENTIEDOTE LOKAKUU 2014

 

 

KAIKKI -IHAN KAIKKI -TOIMINTA KÄYNNISTYI DIPOLISSA

 

Espoossa tartutaan uudella tavalla toimeen, kun lapset ja nuoret etsivät omasta maailmastaan keinoja suvaitsevaisuuden ja oppilaiden hyvinvoinnin lisäämiseen.

KAIKKI - IHAN KAIKKI - Toiminta käynnistyi 23.9 Dipolissa, jonne saapui 500 oppilaskunta-aktiivia, rehtoria ja ohjaavaa opettajaa.

Toiminta tukee kouluissa jo tapahtuvaa kiusaamisen ehkäisyä. Syksyn aikana jokaiseen espoolaiseen kouluun koulutetaan oppilaskummeja, joita tulee olemaan yli 400.

Toiminta järjestetään yhteistyössä Espoon suomenkielisen opetustoimen kanssa.

 

Lue lisää www.suvaitsevaisuuskummit.fi

 

HALUATKO VAIKUTTAA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN ESPOOSSA

Nyt siihen on mahdollisuus, kun Espoon iltapäivätoiminnan ohjeistus on uudistumassa. Suomenkielinen opetuslautakunta kutsuu vanhempia asiakasraatiin.

Jos olet vanhempi, jolla on iltapäivähoitoikäinen lapsi tai asiat muuten hyvässä muistissa olet juuri oikea henkilö. Asiakasraati kokoontuu 29.10 klo 17.30 - 19 suomenkielisen opetustoimen tiloissa, osoitteessa kamreerintie 3B, 12 krs. / lautakunnan kokoushuone.

 

Ilmoittaudu info@kokoespoo.fi Lähetämme ilmoittautuneille kommentoitavan ohjeen lluonnoksen.

 

TÄHTIKOULU 2015 - PARASTA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖTÄ PÄÄKAUPUNKISEUDULLA LUKUVUONNA 2014 - 2015

TÄHTIKOULU 2015 -kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen kouluille, lukioille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä ja saada aikaan keskustelua kodeissa, kouluissa ja vanhempainyhdistyksissä laadukkaasta kodin ja koulun yhteistyöstä.

Voittajakoululle on luvassa 1500 euron palkinto. Jätä hakemus viimeistään 28.2.2015.

Toiminta järjestetään yhteistyössä pääkaupunkiseudun alueellisten vanhempainyhdistysten ja Pääkaupunkiseudun OAJ:n kanssa.

Lue lisää http://www.kokoespoo.fi/t%c3%a4htikoulu-2015.html

 

VANHEMPAINLIITTO TIEDOTTAA

Uutiskirje 10/2014: Suomen Vanhempainliitto ja Meidän perhe -lehti etsivät Arjen kasvatusteko -ehdokkaita.

 

Lue lisää

http://www.vanhempainliitto.fi/uutiskirje/vanhempainliitto/lue/Ilmianna-Arjen-kasvatusteko!/1542e79121974c/54377df4a687

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 

JäSENTIEDOTE SYYSKUU 2014

 

KESÄ KAIKILLA KIELILLÄ  VOITTAJAT VALITTU JA PALKINNOT TULOSSA

Kesä kaikilla kielissä-kisa käytiin jälleen koulujen päättyessä toukokuussa. Nyt on palkintojen jaon vuoro!

 

Kisassa ideana on esittää koulun kevätjuhlassa tai muussa sopivassa tilaisuudessa hyvän kesän toivotus mahdollisimman monella koulussa puhutulla, viitotulla tai muuten käytettävällä kielellä.

 

Tempaus toteutettiin tänä vuonna yhdeksässä koulussa, jotka ovat seuraavat:

Leppävaaran koulu          - 14 kieltä

Saunalahden koulu

Päiväkehrän koulu           - 25 kieltä

Eestinkallion koulu           - 11 kieltä

Niittykummun koulu         - 14 kieltä

Rastaalan koulu               - 30 kieltä

Viherkallion koulu             - 19 kieltä

Lagstads skola                 - 20 kieltä

Karhusuon koulu              - 11 kieltä

 

Kirjapalkinnot arvottiin ja toimitetaan voittajille, jotka ovat Lagstads skola, Leppävaaran ja Niittykummun koulut.

 

Kiitos kaikille osallistuneille kouluille ja ennen kaikkia oppilaille!

 

VANTAAN VANVARY RY TÄYTTÄÄ 10 VUOTTA

Vantaan alueellinen vanhempainyhdistys Vanvary ry täyttää 10 vuotta. Yhdistyksen toiminta on vireää ja se on kunnostautunut mm. homekoulujen ongelmien esiin nostajana ja päiväkotien vanhempainyhdistystoiminnan innostajana. Joitakin vuosia sitten Vantaan koulujen johtokunnat lakkautettiin, ja yhdistys teki mittavan työn kun jokaiseen vantaalaiseen kouluun saatiin perustettua vanhempainyhdistys.

 

Vanvary ry tekee vireää yhteistyötä eri suuntiin mm. KoKoEspoon ja Helsingin Helvaryn kanssa, sekä toimii aktiivisesti valtakunnallisessa Vanhempainliitossa.

 

KoKoEspoo ry onnittelee lämpimästi 10 vuotiasta sisaryhdistystä!

 

www.vanvary.fi/

 

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ 26.9.2014

Valtakunnallista Kodin ja koulun päivää vietetään jälleen kouluissa kautta maan, jokainen koulu omalla tavallaan. Vinkkejä päivän viettoon löytyy: www.kodinjakoulunpaiva.fi

 

KoKoEspoo ry:ltä on yhdessä Vantaan Vanvaryn sekä Helsingin Helvaryn ja Pääkaupunkiseudun OAJ:n kanssa luvassa yllätys, joka julistetaan Kodin ja koulun päivänä 26.9.

 

 

KOULURAUHA JULISTETTIIN TAMPEREELLA KOIVISTON KOULUSSA

Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2014–2015 julistetettiin Tampereella 21.8.2014. Tänä vuonna teemaksi oli valittu ystävyys ja sen vaaliminen. Tavoitteena on, että koulussa mietittäisiin, miten monissa yhteyksissä oppilaiden hyvinvointiin keskeisesti liittyviä kaverisuhteita voisi koulussa käsitellä.

 

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja jokainen oppilas voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen. Oppimista tukeva, turvallinen ja toimiva koulu vaatii aktiivista työtä ympäri lukuvuoden.

 

www.koulurauha.fi/

 

 

JäSENTIEDOTE KESÄKUU 2014

 

KOKOESPOO VAIKUTTAA

 

Suvaitsevaisuustoiminta

 

KoKoEspoon ja Espoon kaupungin sivistystoimen yhdessä käynnistämä suvaitsevaisuustoiminta etenee. Toiminnan suojelijoina ja keulakuvina ovat suvaitsevaisuuskummit, joiksi ovat lu-pautuneet mm. kansanedustaja Sanna Lauslahti ja sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko sekä muita espoolaisia vaikuttajia.

 

Toiminnan kohteena ovat kaikki lapset ja nuoret, lahjakkaat ja lahjattomat, kiusaajat ja kiusa-tut, vammaiset ja vammattomat, muualta tulleet ja täällä syntyneet – siis ihan tavalliset lapset. Kodeille ja perheille on luvassa omaa toimintaa ja tietoa esimerkiksi siitä, miten koti voi vähällä vaivalla vaikuttaa hyvään ilmapiirin omassa kouluyhteisössä.

 

Suvaitsevaisuustoiminnan käynnistää Espoon Dipolissa 23.9.2014 järjestettävä Kaikki –ihan kaikki tapahtuma, johon on kutsuttu koulujen ja lukioiden rehtorit, opettajia, oppilaskunta-aktiivit, virkamiehiä, vanhempainyhdistysaktiiveja sekä suvaitsevaisuuskummit, yhteensä noin 600 henkeä.

 

Pääkaupunkiseudun yhteistyö

 

KoKoEspoo tapasi pääkaupunkiseudun alueyhdistysten Vantaan Vanvaryn sekä Helsingin Hel-varyn edustajia ja opettajayhdistyksiä 26.5. Tilaisuudessa käytiin läpi mm. pääkaupunkiseudun koulujen määrärahatilannetta ja kodin ja koulun yhteistyökäytäntöjä. Uusi tapaaminen samalla kokoonpanolla järjestetään syyskuussa.

 

LAPSIASIAINVALTUUTETTU PUUTTUI SEKSUAALISEEN VÄKIVALTAAN

 

Tuore lasiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii, että kiusaaminen, seksuaalinen väkivalta on kitkettävä pois lasten nuorten parista. Vuoden 2013 Kouluterveyskyselyn mukaan kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista tytöistä peräti 20 prosenttia, lukiotytöistä 23 sekä ammattiin opiske-levista tytöistä 33 prosenttia ilmoitti joutuneensa seksuaalisen väkivallan kohteeksi joskus tai toistuvasti. KoKoEspoo pitää aloitetta tärkeänä ja suosittelee asian esille ottamista ainakin ylä-kouluissa ja toisella asteella. Lue lisää:

http://blogi.lapsiasia.fi/2014/05/kiusaaminen-seksuaalinen-vakivalta.html

 

OLETKO MURRROSIKÄISEN VANHEMPI?

 

Väestöliiton Urpot.fi sivusto on tarkoitettu kaikille teini-ikäisten vanhemmille. Sivuilta löydät vinkkejä, apua, vertaistukea ja linkkejä murrosikäisten kanssa toimimiseen.

http://www.urpot.fi/

 

VANHEMPAINLIITON ALUEYHDISTYSPÄIVÄT 2014

 

Vanhempainliiton alueyhdistyksille tarkoitettu Kesäpäivä 2014 keräsi alueyhdistysaktiivit Kor-keasaareen. Sää suosi ja mukana oli osallistujia eri puolilta Suomea. Tilaisuudessa kuultiin mm. että liiton jäsenmäärä on kasvussa, jäseniä on n. 1400 ja alueyhdistyksiä 20.

 

Valtakunnallisella tasolla kuultiin OPS –opetussuunnitelmatyöstä, johon KoKoEspookin on ollut vaikuttamassa. Uusi OPS valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä. Uutta tuo myös uusi op-pilas-ja opiskelijahuoltolaki joka astuu voimaan 1.8.2014. Siinä painotetaan yhteisöllistä opis-kelijahuoltoa ja monialaista yhteistyötä. Psykologi- ja kuraattoripalvelut paranevat ja laajenevat myös toiselle aseteelle. Esittelemme lakia tarkemmin syksyllä.

 

Vanhempainliitto on teettänyt vanhemmille kyselyn kouluviihtyvyydestä. Kyselyn perusteella suomalaisten koululaisten viihtyvyydessä on parantamisen varaa. Kyselyn tuloksia voi tiedustella Vanhempainliitosta www.vanhempainliitto.fi jos haluaa hyödyntää sitä omassa koulussa. Kannattaa tutustua myös Oulun Valosa- hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää 7-13 vuotiaiden lasten osallisuutta ja kouluviihtyvyyttä. http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/osallisuus/valosa

 

Kesäpäivässä esiteltiin myös Vanhempainliiton alueyhdistysakatemian toimintaa. Akatemia on alueyhdistystoimijoille suunnattu koulutus, jossa voi hankkia lisää osaamista vaikuttamisessa ja yhdistystoiminnassa. Lue lisää:http://www.vanhempainliitto.fi/filebank/1684-aa_2013-2014.pdf

 

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ 26.9.2014

 

Vuosittaista Kodin ja Koulun Päivää vietetään 26.9.2014. Kodin ja Koulun Päivässä tärkeintä on vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä ja aikuisten läsnäolon merkitystä lapsen arjessa ja elämässä. Lisää tietoa ja ilmoittautuminen Vanhempainliiton sivuilta www.kodinjakoulunpaiva.fi

 

KoKoEspoon hallitus toivottaa kaikille hyvää kesää. Seuraava jäsentiedote ilmestyy elokuussa.

 

 

 

 


 
 

Copyright - Your Business name

Press Room

Contact Us